Mladí kresťanskí demokrati chcú anjela nad sídliskom Sekčov

18.10.2007 Prešov

Prešov 18. októbra (TASR) - Park s vodnou fontánou a so sochou anjela na sídlisku Sekčov v Prešove navrhujú okresní predstavitelia Kresťanskodemokratickej mládeže Slovenska (KDMS).
Projekt nazvali Park Angelinum, mal by sa realizovať na ploche asi 100 metrov štvorcových na mestskom pozemku a neďaleko zvonice, ktorá patrí k rímskokatolíckemu chrámu Krista Kráľa.
Sídlisko Sekčov s vyše 20 tisíc obyvateľmi je najľudnatejšie v Prešove. Nemá však dosť miest na odpočinok pre nich a na trávenie voľných chvíľ. Preto prišla KDMS s takouto iniciatívou. Akceptoval ju výbor pôsobiaci v tejto mestskej časti zložený z poslancov Mestského zastupiteľstva v Prešove. Ako na dnešnej tlačovej konferencii povedal predseda KDMS v Prešove Fabián Novotný, členovia výboru im prisľúbili, že zaradia projekt do investičných akcií mesta v roku 2008. Náklady na realizáciu projektu sú asi jeden a pol milióna Sk. Priestor je voľný a v územnom pláne mesta sa s ním ráta práve na odpočinkové účely.
Ako Novotný dodal, KDMS nie je schopná sama realizovať tento zámer. Na druhej strane samospráva by mohla urobiť viac pre Sekčovčanov. Napríklad na celom sídlisku je doteraz len jedna fontána. Pre sochu anjela sa rozhodli aj preto, lebo umiestnenie projektu navrhujú na vrchole svahu nad sídliskom. Celé riešenie s anjelom by potom podľa neho symbolizovalo akéhosi strážnika nad osudmi obyvateľov lokality.
Prešovská KDMS má pre rok 2008 aj ďalšie návrhy na skvalitnenie života v iných častiach mesta.
 

Vyberte región